dijous, 4 d’abril del 2013

LA CUINERA RESESLLENÇA: UNA MICA D'HIVERN TOT L'ANY

Ja ens queden pocs dies per aprofitar-nos dels productes d'hivern..... i els trobarem a faltar!!!

Avui farem tres propostes per tenir-los tot l'any i no comprar fora de temporada. Com sempre treballarem amb productes de proximitat, per totes les avantatges que ja coneixeu...

  1. Verdures en escabetx: Col-i-flor, cebes tendres, les primeres faves (si,.... no es d'hivern però ara és el millor moment). Obrim el nostre rebost d'espècies, agafem les que ens agradin. Podem ser una mica agosarats! I ara,  a fer escabetx... En un pot posem oli i les espècies i herbes que hem elegit, a foc molt lent, afegim desprès el vinagre blanc de vi, el deixem una estona (uns 5 minuts).A les verdures que teníem ja bullides li afegim a sobre l'escabetx. Ho fiquem en pots i esterilitzem.
  2. Olis amb sabors d'hivern: oli suau d'oliva i peles de taronges, llimones, mandarines (ben netes i a ser possible ecològiques). A més podeu fer-les servir com a regals.... un pot bonic, una bona etiqueta i llestos.
  3. Croquetes i crestes: Aquesta és l'última proposta per avui. Podeu preparar-les i congelar-les per quan us vinguin de gust! Aquí venem algunes idees:
  • de col-i-flor i formatge
  • de bledes amb fruits secs
  • de torró (segur que hi ha una rajola perduda al rebost)
  • de ceba tendra confitada amb pollastre (les sobres del pollastre a l'ast del diumenge)
  • de trinxant i cansalada (posem una mi-queta més de cansalada, queden molt bones)
  • de calçots amb romesco..........


Vinga! A veure que idees teniu vosaltres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Envia el teu comentari!