Avui farem tres propostes per tenir-los tot l'any i no comprar fora de temporada. Com sempre treballarem amb productes de proximitat, per totes les avantatges que ja coneixeu...
- Verdures en escabetx: Col-i-flor, cebes tendres, les primeres faves (si,.... no es d'hivern però ara és el millor moment). Obrim el nostre rebost d'espècies, agafem les que ens agradin. Podem ser una mica agosarats! I ara, a fer escabetx... En un pot posem oli i les espècies i herbes que hem elegit, a foc molt lent, afegim desprès el vinagre blanc de vi, el deixem una estona (uns 5 minuts).A les verdures que teníem ja bullides li afegim a sobre l'escabetx. Ho fiquem en pots i esterilitzem.
- Olis amb sabors d'hivern: oli suau d'oliva i peles de taronges, llimones, mandarines (ben netes i a ser possible ecològiques). A més podeu fer-les servir com a regals.... un pot bonic, una bona etiqueta i llestos.
- Croquetes i crestes: Aquesta és l'última proposta per avui. Podeu preparar-les i congelar-les per quan us vinguin de gust! Aquí venem algunes idees:
- de col-i-flor i formatge
- de bledes amb fruits secs
- de torró (segur que hi ha una rajola perduda al rebost)
- de ceba tendra confitada amb pollastre (les sobres del pollastre a l'ast del diumenge)
- de trinxant i cansalada (posem una mi-queta més de cansalada, queden molt bones)
- de calçots amb romesco..........
Vinga! A veure que idees teniu vosaltres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Envia el teu comentari!