diumenge, 25 de març del 2012

LA CUINERA RESESLLENÇA: HERBES AROMÀTIQUES

Una de les coses més apassionants i satisfactòries és conrear els nostres “menjars”, i les plantes aromàtiques aporten molts beneficis per el nostre “petit hort” (un parell de jardineres?) i al nostra paladar.

 

 

 
Com podem conservar-les quan tenim un excés?

  •  En ramillets. Fer farcells i posar-los cap per avall fins que estiguin secs.  La zona d’assecat té que estar molt ventilada
  • En oli i vinagre. Posem les fulles rentades i seques dintre d’un oli o vinagre neutre. Aquest sistema tradicional serveix també per tenir olis aromatitzats 
  •  En sal. Farem capes de sal i herbes. Per fer-ho servir traurem el màxim de sal. Serveix també com a sals aromatitzades. 
  •  Alcohol. Mètode per arrels (gingebre....)
  •  Congelar. Rentem els talls, assequem per evitar humitats amb paper de cuina i envasem en bosses reutilitzables. Recomanable per fulles dures (timó, romaní...)
  •  Assecar. Si podem ho fem de forma natural, al sol, esteses, fins que estiguin ben seques. Recordeu d’entrar-les per les nits per evitar la rosada.
  • Amb microones. L’assequem ficant-les al costar d’un got d’aigua, en períodes de 30 segons, fins que estiguin
  •  Formant part de salses. Un exemple és la salsa pesto, però per què no atrevir-se amb les nostres pròpies creacions?
 

1 comentari:

  1. Merci per informar-me de les novetats capitana.
    Jo t'informo d'una ciberacció que no té res a veure amb les herbes aromàtiques però que val la pena signar i difondre:

    ciber-acció per a protestar per la retirada de les primes a les energies renovables (http://actuable.es/peticiones/no-al-paron-las-energias-limpias).

    ResponElimina

Envia el teu comentari!