Com podem conservar-les quan
tenim un excés?
- En ramillets. Fer farcells i posar-los cap per avall fins que estiguin secs. La zona d’assecat té que estar molt ventilada
- En oli i vinagre. Posem les fulles rentades i seques dintre d’un oli o vinagre neutre. Aquest sistema tradicional serveix també per tenir olis aromatitzats
- En sal. Farem capes de sal i herbes. Per fer-ho servir traurem el màxim de sal. Serveix també com a sals aromatitzades.
- Alcohol. Mètode per arrels (gingebre....)
- Congelar. Rentem els talls, assequem per evitar humitats amb paper de cuina i envasem en bosses reutilitzables. Recomanable per fulles dures (timó, romaní...)
- Assecar. Si podem ho fem de forma natural, al sol, esteses, fins que estiguin ben seques. Recordeu d’entrar-les per les nits per evitar la rosada.
- Amb microones. L’assequem ficant-les al costar d’un got d’aigua, en períodes de 30 segons, fins que estiguin
- Formant part de salses. Un exemple és la salsa pesto, però per què no atrevir-se amb les nostres pròpies creacions?
Merci per informar-me de les novetats capitana.
ResponEliminaJo t'informo d'una ciberacció que no té res a veure amb les herbes aromàtiques però que val la pena signar i difondre:
ciber-acció per a protestar per la retirada de les primes a les energies renovables (http://actuable.es/peticiones/no-al-paron-las-energias-limpias).