Ja sabem que els millors enciams són
els de més a prop. El consum de productes de proximitat genera riquesa al
nostre entorn, són productes més saborosos i de temporada. A més, algunes
són varietats pròpies del lloc, que es podríem perdre com per exemple de la zona del delta del Llobregat que ara està en perill com parlavem en l'anterior entrada!
Avui aprendrem com conservar millor i aprofitar totes les parts de l'enciam!
- L’enciam aguanta més temps si el guardem embolicat amb paper de cuina una mica humit
- Les fulles verdes no es llencen, amb elles podem fer purés o cremes
- Una de les millors truites es fa amb les fulles verdes, prèviament saltejades.
- Amanim les amanides just en el moment de menjar. Si no ho fem podrem aprofitar-la per un altre vegada
- Proveu de fer croquetes, bunyols, tempures.... amb l’enciam com ingredient. Per fer-ho no fa falta que siguin les fulles més maques
I ara una recepta boníssima per aprofitar restes de verdures
TEMPURA
DE “RESTES DE VERDURA”
Ingredients:
- Fulles verdes de pastanaga
- Part verda de porro
- Arrels de porro
- Part verda de ceba tendra
- Peus de bolets
- Farina de tempura
- Salsa de soia
- Oli de gira-sol
Elaboració:
Amb aigua molt freda afegim la farina de tempura fins aconseguir una barreja no massa espessa
Posem a escalfar una paella amb força oli .
Quan l’oli estigui calent anem afegint les “verdures” passades per la tempura
Fregim
Traiem i servim ràpidament amb bols amb soja
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Envia el teu comentari!